E-Cat leveret til By & Havn

Juli 3, 2023

E-Cat leveret til By & Havn

Onsdag d. 28.6 blev Faaborg Værfts seneste nybygning Elportus leveret til By & Havn, hvor bestyrelsesformand Pia Gjellerup navngav skibet Elportus.

Fartøjet er designet og bygget som et repræsentationsfartøj, hvilket har stillet store krav til høj kvalitet, design og funktionalitet. Fartøjet skal understøtte en bæredygtig havnedrift ved at mindske CO2-udledningen fra aktiviteter i havnen til gavn for miljøet.

Elportus, som er designet og bygget på basis af et katamaranskrog, er bygget i stål med en integreret komposit letvægts overbygninger, hvilket er banebrydende på den måde, at det er det første eldrevne passagerskib, som er godkendt af Søfartsstyrelsen i den konfiguration.

Designet har fået navnet “Faaborg E-Cat” og er endnu en ny konstruktion, som er helt i tråd med Faaborg Værfts bæredygtige grønne fartøjslinje.

Fartøjet er designet som et allround fartøjskoncept, som kan indrettes og udrustes til et hvert formål, som kræver høj komfort og eksklusiv indretning samt gode søegenskaber, og ikke mindst bæredygtig fremdrift.

Fartøjet er nybygning nr. 1159 fra Faaborg Værft A/S

Specifikationer:

Længde o.a. 17,00 m

Bredde 6,00 m

Fremdrivning:  2 x 45kw elmotorer med 2 stk. faste propelleranlæg

2 stk. Bowthruster

Komplet batterisystem 230 kwh

1 stk. Nødgenerator anlæg 45KVA

Tidligere indlæg

Certificering af nybygning

Certificering af nybygning

Certificering af nybygning Netop hjemvendt fra Oslo, hvor Faaborg Værft A/S var inviteret til et event for at modtage et såkaldt ”Class Approval Statement” fra klassifikationsselskabet RINA vedr. vores seneste nybygning Portus. Dokumentet er et bevis på, at fartøjet...

Ny “grøn” hal

Ny “grøn” hal

Ny hal er "grøn" både indvendig og udvendigEfter næsten 2 års arbejde med oprydning og genopbygning af vores værksteder, som brændte ned i juni 2021, er de nye bygninger så småt ved at være færdig og bliver dag for dag fyldt med liv igen. Den nye bygning er tegnet og...

Faaborg Værft A/S blandt top 3 til årets DI´s Nationale Initiativpris

Faaborg Værft A/S blandt top 3 til årets DI´s Nationale Initiativpris

Faaborg Værft A/S blandt top 3 til årets DI´s Nationale Initiativpris På kontoret har der siden november stået en flot vase som tegn på, at vi fredag d. 25.11.23 vandt DI Fyns Initiativpris 2022 med baggrund i vores tidlige satsning og videreudvikling af elfærger, som...

de_DEGerman