E-Cat leveret til By & Havn

Juli 3, 2023

E-Cat leveret til By & Havn

Onsdag d. 28.6 blev Faaborg Værfts seneste nybygning Elportus leveret til By & Havn, hvor bestyrelsesformand Pia Gjellerup navngav skibet Elportus.

Fartøjet er designet og bygget som et repræsentationsfartøj, hvilket har stillet store krav til høj kvalitet, design og funktionalitet. Fartøjet skal understøtte en bæredygtig havnedrift ved at mindske CO2-udledningen fra aktiviteter i havnen til gavn for miljøet.

Elportus, som er designet og bygget på basis af et katamaranskrog, er bygget i stål med en integreret komposit letvægts overbygninger, hvilket er banebrydende på den måde, at det er det første eldrevne passagerskib, som er godkendt af Søfartsstyrelsen i den konfiguration.

Designet har fået navnet “Faaborg E-Cat” og er endnu en ny konstruktion, som er helt i tråd med Faaborg Værfts bæredygtige grønne fartøjslinje.

Fartøjet er designet som et allround fartøjskoncept, som kan indrettes og udrustes til et hvert formål, som kræver høj komfort og eksklusiv indretning samt gode søegenskaber, og ikke mindst bæredygtig fremdrift.

Fartøjet er nybygning nr. 1159 fra Faaborg Værft A/S

Specifikationer:

Længde o.a. 17,00 m

Bredde 6,00 m

Fremdrivning:  2 x 45kw elmotorer med 2 stk. faste propelleranlæg

2 stk. Bowthruster

Komplet batterisystem 230 kwh

1 stk. Nødgenerator anlæg 45KVA

Tidligere indlæg

Navngivning af “Maliina Ittuk”

Navngivning af “Maliina Ittuk”

Et anderledes samarbejde, der startede på en utraditionel måde På Faaborg Værft bygger vi normalt nyt eller renoverer, men her overtog vi et eksisterende projekt og et fartøj, der skulle færdiggøres. Derfor var det også ekstra fantastisk at kunne navngive Maliina...

Travlhed fra årets start

Travlhed fra årets start

Travlhed fra årets start Havnebassinet ved Faaborg Værft A/S er godt fyldt op fra årets start. Elfærgen Elise, som blev søsat i slutningen af november, er ved at blive gjort færdig, inden den stævner ud og hjem til sin hjemhavn i Sverige. I hallen er et par mindre...

Ny elfærge søsat

Ny elfærge søsat

Ny elfærge søsat Elfærgen Elise blev onsdag d. 29.11.23 søsat. Det er Gunnars Båttturer & Charter, som er hjemmehørende i Dyrön på den svenske vestkyst, som har bestilt fartøjet. Fartøjet bliver fremdrevet af et 100% elektrisk anlæg og kan medtage 150 passagerer....

de_DEGerman