Nybygninger

Komposit – Aluminium – Stål

NYBYGNINGER

Stål, aluminium og komposit i kombination

Gennem de senere år har der været stort fokus på lette materialer, når vi har designet nye skibe. Lettere materialer har den miljømæssige fordel, at det bidrager til at nedbringe brændstofforbruget væsentligt til gavn for miljøet.

FAABORG VÆRFT A/S har over de senere år designet og bygget el- og hybriddrevne passagerfartøjer i forskelligt materiale valg. Kombinationsmulighederne er mange.

Udover fartøjer i ren komposit, kan disse fx. også opbygges på stålskrog og monteres med komposit overdele for at nedbringe den samlede vægt. Der er mange muligheder i FAABORG VÆRFT  A/S’ nybygningsprogram.

DESIGN

FAABORG VÆRFT A/S’ designudvikling udføres i tæt dialog med den enkelte kunde, således alle væsentlig tekniske specifikationskrav, indretning og udrustning bliver integreret i den endelige design- og beregningsfase som typisk udføres med FAABORG VÆRFT A/S’ samarbejdspartnere.

Udover individuelle designs og konstruktioner råder FAABORG VÆRFT A/S ligeledes over en serie af standardfartøjer såvel indenfor fiskefartøjssektoren som indenfor hurtiggående multi purpose fartøjer som er udviklet til f.eks. politifartøjer, tilsynsfartøjer, crewboats og til andre specielle indsatsområder hvor styrke, kvalitet og sikkerhed er et ufravigeligt krav.

Fordelene ved glasfiber-komposit:

 

  • Glasfiber kan betegnes som værende stort set vedligeholdelsesfri, da der ikke er nogen krav til maling eller sandblæsning igennem fartøjets levetid, som der fx vil være på andre materialer.
  • Der kan ikke opstå korrosion og tæring i en glasfiberkonstruktion, og derfor er levetiden og materialestyrken på glasfiber langt højere end ved andre skibsbygningsmaterialer.
  • Lavere støjgener i forbindelse med strukturbåren støj.
  • Bedre akustik.
  • Glasfiber har en glat overflade som bevirker, at komforten ombord i forbindelse med sejlads i hårdt vejr vil være mere behagelig.

KOMPOSITAFDELING

Vores moderne kompositafdeling opfylder alle myndighedernes krav for arbejde med kompositmaterialer. Produktion af bl.a. glasfiberarmeret polyester/vinylester/epoxy  forudsætter en nøje styring af luftfugtighed og temperatur for at opnå et optimalt produkt. For kontrol og dokumentation af dette er der på alle produktionssteder integreret kontroludstyr, så som termohygrografer og automatisk styret miljøudstyr, som løbende dokumenterer kvalitetskontrollen i forbindelse med virksomhedens kvalitetssikringssystem DS/EN ISO 9001:2015.

Vi udfører alt slags arbejde i kompositmaterialer samt fremstilling af støbeforme og hjælpeværktøjer.

Vores kompositafdeling udvikler og optimerer løbende fremstillingsmetoder og standard, som sikrer at de færdige produkter er af højeste kvalitet.

Støbning af båd ved hjælp af infusionsteknik.
da_DKDanish