Fremtiden er grøn

Faaborg Værft A/S

er pioner inden for nybygning af elfærger.

I 2014 leverede værftet den første 100% elfærge bygget i Danmark, Elfærgen Sjövägen til Rederi AB Ballerina i Stockholm, hvor den siden har fået selskab af flere søsterskibe fra FAABORG VÆRFT A/S.

Passagerfartøjer

Faaborg Green Passenger Ferries

 

FAABORG VÆRFT A/S har gennem årene specialiseret sig i udvikling og produktion af bæredygtige el- og hybriddrevne passagerfærger i kompositmateriale for sejlads i havne og indenskærs farvande.

Fartøjerne er produceret i højkvalitets GRP-sandwich konstruktion og er designet med udgangspunkt i lav fremdrivningsmodstand og lavt deplacement, så behovet for fremdrivningseffekt minimeres mest muligt, og dermed opnås størst mulig udnyttelse af batterikapaciteten og til gavn for miljøet.

Faaborg Green Passenger Ferries tager udgangspunkt i standardiserede fartøjstyper så kunden tilbydes en basismodel, der kan indrettes og udrustes samt modificeres til det eksakte formål.

Faaborg Green Passenger Ferries kan således tilbydes med dieselelektrisk fremdrivning eller 100 % ren el-fremdrivning. Vi har med stor succes bygget og leveret flere fartøjer i begge versioner med de nævnte fremdrivningssystemer.

Fartøjerne har i dag bevist deres funtionsdygtighed og reduceret miljøbelastningen for vores kunder markant til gavn for miljøet.

Faaborg Green Passenger Ferries transporterer passagerne med en lavere miljøbelastning end konventionelle færger, der fremdrives med dieselmotorer.

Elfærgen Elise

Elfærgen Elise blev onsdag d. 29.11.23 søsat. Det er Gunnars Båttturer & Charter, som er hjemmehørende i Dyrön på den svenske vestkyst, som har bestilt fartøjet.

Fartøjet bliver fremdrevet af et 100% elektrisk anlæg og kan medtage 150 passagerer. Byggeriet af fartøjet begyndte sidste sommer og bliver overdraget til ejerne i starten af det nye år.

Du kan se video fra søsætningen i videoen.

da_DKDanish