Elfærger er en stor klimagevinst

august 3, 2022

Elfærger er en stor klimagevinst

Elfærgen M/S Sjövagen har sparet Stockholm for 1862 tons Co2 siden 2014. Det viser nye beregninger, som rederiet netop har foretaget på baggrund af snart 8 års erfaringer.

Regnestykket taler sit eget sprog. Siden det stockholmske passagerrederi Ballerina tilbage i 2014 kontraherede deres første elfærge hos Faaborg Værft A/S har rederiet bidraget med en ikke uvæsentlig reduktion af CO2 udslippet i de stockholmske farvande.

M/S Sjövagen har siden den blev leveret fra Fåborg Værft A/S tilbage i 2014 haft 26.000 driftstimer og forbrugt ca. 150.000 Kw/h, hvilket svarer til ca. 45 Kw pr. driftstime.

Havde skibet været bygget med et konventionelt fremdrivningsanlæg med en dieselmotor havde forbruget ca. ligget på 25/30 liter pr. time, vurderer rederiet selv. Med et par hurtige klik på regnemaskinen giver dette et samlet dieselforbrug på ca. 87.500 liter.

Da forbrændingen af 1 liter dieselolie udleder 2.66 kg Co2 har elfærgen således bidraget med en samlet reduktion af CO2 udledningen med 1862 tons siden 2014.

Med til historien hører, at rederiet Ballerina har mulighed for at ”tanke” grøn fossilfri el i Stockholm havn.

M/S Sjövagen har en kapacitet på 125 pax.

Tidligere indlæg

Travlhed fra årets start

Travlhed fra årets start

Travlhed fra årets start Havnebassinet ved Faaborg Værft A/S er godt fyldt op fra årets start. Elfærgen Elise, som blev søsat i slutningen af november, er ved at blive gjort færdig, inden den stævner ud og hjem til sin hjemhavn i Sverige. I hallen er et par mindre...

Ny elfærge søsat

Ny elfærge søsat

Ny elfærge søsat Elfærgen Elise blev onsdag d. 29.11.23 søsat. Det er Gunnars Båttturer & Charter, som er hjemmehørende i Dyrön på den svenske vestkyst, som har bestilt fartøjet. Fartøjet bliver fremdrevet af et 100% elektrisk anlæg og kan medtage 150 passagerer....

E-Cat leveret til By & Havn

E-Cat leveret til By & Havn

E-Cat leveret til By & Havn Onsdag d. 28.6 blev Faaborg Værfts seneste nybygning Elportus leveret til By & Havn, hvor bestyrelsesformand Pia Gjellerup navngav skibet Elportus. Fartøjet er designet og bygget som et repræsentationsfartøj, hvilket har stillet...

da_DKDanish