Elfærger er en stor klimagevinst

august 3, 2022

Elfærger er en stor klimagevinst

Elfærgen M/S Sjövagen har sparet Stockholm for 1862 tons Co2 siden 2014. Det viser nye beregninger, som rederiet netop har foretaget på baggrund af snart 8 års erfaringer.

Regnestykket taler sit eget sprog. Siden det stockholmske passagerrederi Ballerina tilbage i 2014 kontraherede deres første elfærge hos Faaborg Værft A/S har rederiet bidraget med en ikke uvæsentlig reduktion af CO2 udslippet i de stockholmske farvande.

M/S Sjövagen har siden den blev leveret fra Fåborg Værft A/S tilbage i 2014 haft 26.000 driftstimer og forbrugt ca. 150.000 Kw/h, hvilket svarer til ca. 45 Kw pr. driftstime.

Havde skibet været bygget med et konventionelt fremdrivningsanlæg med en dieselmotor havde forbruget ca. ligget på 25/30 liter pr. time, vurderer rederiet selv. Med et par hurtige klik på regnemaskinen giver dette et samlet dieselforbrug på ca. 87.500 liter.

Da forbrændingen af 1 liter dieselolie udleder 2.66 kg Co2 har elfærgen således bidraget med en samlet reduktion af CO2 udledningen med 1862 tons siden 2014.

Med til historien hører, at rederiet Ballerina har mulighed for at ”tanke” grøn fossilfri el i Stockholm havn.

M/S Sjövagen har en kapacitet på 125 pax.

Tidligere indlæg

Ny ordre på elfærge til Sverige

Ny ordre på elfærge til Sverige

Ny ordre på elfærge til Sverige Medarbejderne på Faaborg Værft A/S er gået i gang med endnu en grøn elfærge, som skal sejle i densvenske skærgård. Det er værftets femte elfærge, som er leveret fra værftet i det sydfynske, somkommer til at sejle i svensk farvand. Hvor...

El-fartøj til By og Havn

El-fartøj til By og Havn

”Endnu en nybygning fra Faaborg Værft A/S på ren el-fremdrivning” Faaborg Værft A/S har indgået kontrakt med Udviklingsselskabet By & Havn I/S i København om projektering og bygning af et nyt repræsentationsskib. Fartøjet er et katamaranfartøj på 17 meter, som...

Stor travlhed fra årets start

Stor travlhed fra årets start

Et stort antal af Hjemmeværnets fartøjer har i årets første måneder lagt vejen forbi FAABORG VÆRFT A/S. Det har givet travlhed i årets første måneder, med skibe i både flydedokken og på beddingen. Skibene besøger FAABORG VÆRFT A/S som led i et planlagt...

da_DKDanish