Elfærger er en stor klimagevinst

August 3, 2022

Elfærger er en stor klimagevinst

Elfærgen M/S Sjövagen har sparet Stockholm for 1862 tons Co2 siden 2014. Det viser nye beregninger, som rederiet netop har foretaget på baggrund af snart 8 års erfaringer.

Regnestykket taler sit eget sprog. Siden det stockholmske passagerrederi Ballerina tilbage i 2014 kontraherede deres første elfærge hos Faaborg Værft A/S har rederiet bidraget med en ikke uvæsentlig reduktion af CO2 udslippet i de stockholmske farvande.

M/S Sjövagen har siden den blev leveret fra Fåborg Værft A/S tilbage i 2014 haft 26.000 driftstimer og forbrugt ca. 150.000 Kw/h, hvilket svarer til ca. 45 Kw pr. driftstime.

Havde skibet været bygget med et konventionelt fremdrivningsanlæg med en dieselmotor havde forbruget ca. ligget på 25/30 liter pr. time, vurderer rederiet selv. Med et par hurtige klik på regnemaskinen giver dette et samlet dieselforbrug på ca. 87.500 liter.

Da forbrændingen af 1 liter dieselolie udleder 2.66 kg Co2 har elfærgen således bidraget med en samlet reduktion af CO2 udledningen med 1862 tons siden 2014.

Med til historien hører, at rederiet Ballerina har mulighed for at ”tanke” grøn fossilfri el i Stockholm havn.

M/S Sjövagen har en kapacitet på 125 pax.

Tidligere indlæg

E-Cat leveret til By & Havn

E-Cat leveret til By & Havn

E-Cat leveret til By & Havn Onsdag d. 28.6 blev Faaborg Værfts seneste nybygning Elportus leveret til By & Havn, hvor bestyrelsesformand Pia Gjellerup navngav skibet Elportus. Fartøjet er designet og bygget som et repræsentationsfartøj, hvilket har stillet...

Certificering af nybygning

Certificering af nybygning

Certificering af nybygning Netop hjemvendt fra Oslo, hvor Faaborg Værft A/S var inviteret til et event for at modtage et såkaldt ”Class Approval Statement” fra klassifikationsselskabet RINA vedr. vores seneste nybygning Portus. Dokumentet er et bevis på, at fartøjet...

Ny “grøn” hal

Ny “grøn” hal

Ny hal er "grøn" både indvendig og udvendigEfter næsten 2 års arbejde med oprydning og genopbygning af vores værksteder, som brændte ned i juni 2021, er de nye bygninger så småt ved at være færdig og bliver dag for dag fyldt med liv igen. Den nye bygning er tegnet og...

en_GBEnglish